Miten päästä Belgia?

Olitpa sitten kokenut matkailija tai suunnittelitpa ensimmäistä matkaasi Belgia, on usein hankalaa tietää, millaisia eri liikenneratkaisuja sinulla on käytettävissäsi, jotta pääset tähän maahan ja voit liikkua Belgia.

Vivanoda auttaa sinua löytämään parhaat kuljetusvaihtoehdot Belgia ja helpottaa matkaasi tärkeimpiin kaupunkeihin, kuten Bryssel, Charleroi, Antwerpen tai Liege.

Vivanodan avulla voit vertailla eri liikennevaihtoehtoja matkallesi Belgia, matkustitpa sitten lentokoneella, junalla, bussilla tai kimppakyydeillä. Olemme keränneet kaikki tarvittavat tiedot, joiden avulla voit valita tarpeisiisi ja budjettiisi parhaiten sopivan reitin ja liikennevälineen. Olemme myös listanneet kunkin liikennevälineen tärkeimmät kuljetusyhtiöt, kuten Jetairfly, Pegasus, bmi Regional, Thalys, Deutsche Bahn, Eurostar, FlixBus, Eurolines ja ALSA, jotta voit helposti varata matkasi.

Junalla Belgia

Junat ovat erittäin kätevä tapa tutustua Belgia, sillä junayhteydet ovat nopeita suurimpien kaupunkien välillä ja sieltä avautuvat upeat panoraamanäkymät. Thalys, Deutsche Bahn ja Eurostarn suurnopeus- tai alueelliset junat yhdistävät Liege kaltaiset kaupungit lyhyessä ajassa.

Bussilla Belgia

Bussilla matkustaminen Belgia on erinomainen valinta niille, jotka haluavat tutustua maahan omaan tahtiinsa ja kuluttamatta liikaa rahaa. FlixBus, Eurolines ja ALSA-linja-autot yhdistävät kaukaisimmat kaupungit, kuten Liege, Antwerpen tai Charleroi, ja tarjoavat ainutlaatuisen ja aidon kokemuksen.

Lennot Belgia

Lentäminen Belgia tarjoaa monenlaisia kohteita, kuten Bryssel, Charleroi tai Antwerpen. Lentoyhtiöt, kuten Jetairfly, Pegasus ja bmi Regional, tarjoavat suoria lentoja monista Euroopan kaupungeista, joten voit suunnitella matkasi erittäin joustavasti.

Matkusta Belgia

Matkusta Belgia
Etsi ja löydä lippuja Belgia
Etsi majoitusta Belgia

Tiivis opas matkustamiseen Belgia

Tervetuloa Belgiaan, oluen, suklaan ja sipsien maahan! Jos suunnittelet vierailua tähän Euroopan sydämessä sijaitsevaan pieneen maahan, tässä on muutamia nähtävyyksiä, joita et halua jättää väliin.

Bryssel on Belgian pääkaupunki ja maan kosmopoliittisin kaupunki. Se on täynnä museoita, historiallisia monumentteja ja nähtävyyksiä. Pakollisten nähtävyyksien joukossa ovat Grand-Place, yksi maailman kauneimmista aukioista, Manneken-Pis, Brysselin tunnusomainen patsas, sarjakuvamuseo, Magritte-museo, kuninkaallinen palatsi ja monet muut. Voit liikkua Brysselissä metrolla, raitiovaunulla tai bussilla.

Noin tunnin junamatkan päässä Brysselistä sijaitsevaa Bruggea kutsutaan usein "pohjoisen Venetsiaksi" sen monien kanavien ja siltojen vuoksi. Kaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja kuuluisa historiallisista rakennuksistaan, mukulakivikaduistaan ja romanttisesta tunnelmastaan. Bruggen nähtävyyksiä ovat muun muassa Belfry, Pyhän veren basilika, Groeninge-museo ja pitsimuseo. Bruggeen pääsee junalla, bussilla tai taksilla.

Antwerpen on toinen suosittu kohde Belgiassa. Se tunnetaan satamastaan, joka on yksi Euroopan suurimmista, sekä muotiputiikeistaan ja timanttikauppiaistaan. Antwerpenin pakollisiin nähtävyyksiin kuuluvat Notre-Damen katedraali, Kauppatori, Rubensin talo, MAS-museo ja Antwerpenin eläintarha. Voit liikkua Antwerpenissä raitiovaunulla, bussilla tai polkupyörällä.

Gent on historiallinen kaupunki Flanderin alueella Belgiassa. Se on kuuluisa keskiaikaisesta linnastaan, koskemattomasta keskustastaan ja Pyhän Bavon katedraalistaan. Muita Gentin nähtävyyksiä, joita ei kannata jättää väliin, ovat Beguinage, Kuvataidemuseo ja Belfortin torni. Voit liikkua Gentissä raitiovaunulla, bussilla tai polkupyörällä.

Belgian Vallonian alueella sijaitseva Liègen kaupunki on myös vierailun arvoinen. Se tunnetaan linnoituksestaan, joulumarkkinoistaan, museoistaan ja taidegallerioistaan. Muita Liègen nähtävyyksiä ovat Place Saint-Lambert, Curtius-museo ja Parc de la Boverie. Liègessä voit liikkua junalla, bussilla tai raitiovaunulla.

Belgiassa voit liikkua helposti julkisilla liikennevälineillä, kuten junilla, busseilla, raitiovaunuilla ja metrojunilla. Voit myös vuokrata auton tai polkupyörän ja tutustua maahan omaan tahtiin. Jos haluat maistella paikallista ruokaa, älä jätä väliin belgialaisia ranskalaisia, vohveleita, simpukoita ja tietenkään belgialaista olutta.

Etsi ja löydä lippuja Belgia
Etsi majoitusta Belgia

Matkusta Belgia Suomesta

None
None
None
None