Miten päästä Bulgaria?

Olitpa sitten kokenut matkailija tai suunnittelitpa ensimmäistä matkaasi Bulgaria, on usein hankalaa tietää, millaisia eri liikenneratkaisuja sinulla on käytettävissäsi, jotta pääset tähän maahan ja voit liikkua Bulgaria.

Vivanoda auttaa sinua löytämään parhaat kuljetusvaihtoehdot Bulgaria ja helpottaa matkaasi tärkeimpiin kaupunkeihin, kuten Sofia, Varna tai Bourgas.

Vivanodan avulla voit vertailla eri liikennevaihtoehtoja matkallesi Bulgaria, matkustitpa sitten lentokoneella, junalla, bussilla tai kimppakyydeillä. Olemme keränneet kaikki tarvittavat tiedot, joiden avulla voit valita tarpeisiisi ja budjettiisi parhaiten sopivan reitin ja liikennevälineen. Olemme myös listanneet kunkin liikennevälineen tärkeimmät kuljetusyhtiöt, kuten Wizzair, Bulgaria Air ja Turkish Airlines, jotta voit helposti varata matkasi.

Lennot Bulgaria

Lentäminen Bulgaria tarjoaa monenlaisia kohteita, kuten Sofia, Varna tai Bourgas. Lentoyhtiöt, kuten Wizzair, Bulgaria Air ja Turkish Airlines, tarjoavat suoria lentoja monista Euroopan kaupungeista, joten voit suunnitella matkasi erittäin joustavasti.

Matkusta Bulgaria

Matkusta Bulgaria
Etsi ja löydä lippuja Bulgaria
Etsi majoitusta Bulgaria

Tiivis opas matkustamiseen Bulgaria

Bulgariaan kannattaa tutustua sen rikkaan kulttuuri- ja luonnonperinnön vuoksi. Jos suunnittelet matkaa Bulgariaan, tässä on joitakin tärkeimpiä nähtävyyksiä, joita et halua jättää väliin.

Bulgarian pääkaupunki Sofia on kosmopoliittinen kaupunki, jolla on rikas historia ja monia nähtävyyksiä. Kaupungin keskustaa hallitsee majesteettinen Aleksanteri Nevskin katedraali, joka on yksi Balkanin suurimmista uskonnollisista rakennuksista. Prinssi Aleksanterin aukio on myös ehdoton nähtävyys monine suihkulähteineen ja vilkkaine tunnelmineen. Historian ystävät pitävät myös vierailusta kansallisessa historiallisessa museossa ja kansallisessa taidemuseossa.

Rila-vuorilla sijaitseva Rilan luostari on toinen ehdoton vierailukohde. Se on Balkanin suurin ortodoksiluostari ja merkittävä esimerkki bulgarialaisesta arkkitehtuurista. Se on myös Unescon maailmanperintökohde. Vierailijat voivat ihailla pääkirkon seiniä koristavia värikkäitä freskoja ja kävellä luostarin rauhallisissa puutarhoissa.

Plovdiv, Bulgarian toiseksi suurin kaupunki, on myös mielenkiintoinen kohde. Se on kuuluisa hyvin säilyneestä historiallisesta keskustastaan, joka on nimetty Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2019. Vanhankaupungin mukulakivikadut, värikkäät talot ja historialliset rakennukset, kuten roomalainen teatteri ja roomalainen stadion, ovat ehdoton nähtävyys.

Lounais-Bulgariassa sijaitsevalta Pirin-vuoristolta avautuvat upeat näkymät alppijärville ja lumihuippuisille huipuille. Retkeilyn harrastajat voivat tutustua Pirinin kansallispuistoon, jossa on lukuisia vaellusreittejä ja vuoristomajoja, joissa voi levätä. Banskon ja Borovetsin hiihtokeskukset ovat myös suosittuja talviurheilukohteita.

Liikenteen osalta Bulgariassa on suhteellisen hyvin kehittynyt rautatieverkko, joka yhdistää tärkeimmät kaupungit. Myös bussit ovat kätevä tapa liikkua ympäri maata. Myös takseja on saatavilla, mutta hinta kannattaa tarkistaa ennen kyytiin nousemista. Pidempiä matkoja varten Sofian ja muiden suurimpien kaupunkien välillä on tarjolla kotimaanlentoja.

Bulgaria on tutustumisen arvoinen kohde monien kulttuuri- ja luontonähtävyyksiensä vuoksi. Historialliset kaupungit, upeat vuoristomaisemat ja Unescon maailmanperintökohteet tarjoavat jokaiselle jotakin.

Etsi ja löydä lippuja Bulgaria
Etsi majoitusta Bulgaria

Matkusta Bulgaria Suomesta

None
None
None
None