Miten päästä Kroatia?

Olitpa sitten kokenut matkailija tai suunnittelitpa ensimmäistä matkaasi Kroatia, on usein hankalaa tietää, millaisia eri liikenneratkaisuja sinulla on käytettävissäsi, jotta pääset tähän maahan ja voit liikkua Kroatia.

Vivanoda auttaa sinua löytämään parhaat kuljetusvaihtoehdot Kroatia ja helpottaa matkaasi tärkeimpiin kaupunkeihin, kuten Split, Zagreb, Pula, Dubrovnik, Zadar, Rijeka tai Rovinj.

Vivanodan avulla voit vertailla eri liikennevaihtoehtoja matkallesi Kroatia, matkustitpa sitten lentokoneella, junalla, bussilla tai kimppakyydeillä. Olemme keränneet kaikki tarvittavat tiedot, joiden avulla voit valita tarpeisiisi ja budjettiisi parhaiten sopivan reitin ja liikennevälineen. Olemme myös listanneet kunkin liikennevälineen tärkeimmät kuljetusyhtiöt, kuten Germanwings, Croatia Airlines, Air Berlin, Jadrolinija, Trieste Lines, Atlas Kompas, FlixBus, IC Bus ja Hellö, jotta voit helposti varata matkasi.

Bussilla Kroatia

Bussilla matkustaminen Kroatia on erinomainen valinta niille, jotka haluavat tutustua maahan omaan tahtiinsa ja kuluttamatta liikaa rahaa. FlixBus, IC Bus ja Hellö-linja-autot yhdistävät kaukaisimmat kaupungit, kuten Rovinj, Rijeka tai Zadar, ja tarjoavat ainutlaatuisen ja aidon kokemuksen.

Lennot Kroatia

Lentäminen Kroatia tarjoaa monenlaisia kohteita, kuten Split, Zagreb tai Pula. Lentoyhtiöt, kuten Germanwings, Croatia Airlines ja Air Berlin, tarjoavat suoria lentoja monista Euroopan kaupungeista, joten voit suunnitella matkasi erittäin joustavasti.

Matkusta Kroatia

Matkusta Kroatia
Etsi ja löydä lippuja Kroatia
Etsi majoitusta Kroatia

Tiivis opas matkustamiseen Kroatia

Kroatia on upea maa Kaakkois-Euroopassa, ja se tarjoaa matkailijoille monenlaisia maisemia ja aktiviteetteja. Historiallisista kaupungeista hiekkarantoihin, viehättäviin saariin ja koskemattomiin luonnonpuistoihin Kroatia on seikkailun, kulttuurin ja rentoutumisen ystävien suosima kohde.

Kroatiassa liikkumiseen matkailijat voivat valita erilaisia liikennevälineitä, kuten junia, busseja, lauttoja, lentokoneita tai yhteiskäyttöautoja. Junat ja bussit ovat edullisimpia vaihtoehtoja, ja ne kattavat koko maan hyvin. Lautat ovat suosittu tapa päästä Adrianmeren rannikon saarille, ja lentokoneet ovat nopeampia pidemmillä matkoilla. Kimppakyyti on myös käytännöllinen vaihtoehto kaupunkien välisessä matkustamisessa.

Tärkeimmät nähtävyydet Kroatiassa ovat

Dubrovnik: linnoitettu keskiaikainen kaupunki Adrianmeren rannikolla, joka tunnetaan mahtavista valleistaan, mukulakivikaduistaan ja upeista palatseistaan, kirkoistaan ja museoistaan. Dubrovnik on myös festivaalien ja kulttuuritapahtumien kaupunki ympäri vuoden.

Split: rannikkokaupunki Dalmatian sydämessä, jossa sijaitsee Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Diocletianuksen palatsi. Split tunnetaan myös rannoistaan, venesatamistaan, museoistaan ja ravintoloista.

Plitvicen kansallispuisto: Yksi Euroopan kauneimmista luonnonpuistoista sijaitsee Likan alueella, ja siellä on useita vesiputouksia, järviä ja kristallinkirkkaita jokia. Vierailijat voivat tutustua vaellusreitteihin, puusiltoihin ja henkeäsalpaaviin luonnonmaisemiin.

Adrianmeren rannikon saaret: Kroatialla on Adrianmeren rannikolla yli 1 000 saarta, joista osaan pääsee lautalla tai veneellä. Suosituimpia ovat Hvarin saari, joka tunnetaan rannoistaan ja vilkkaasta yöelämästään, Korčulan saari, joka on kuuluisa keskiaikaisesta arkkitehtuuristaan ja viinitarhoistaan, sekä Visin saari, joka tarjoaa koskemattomia luonnonmaisemia ja rentoa tunnelmaa.

Krkan kansallispuisto: Dalmatian alueella sijaitseva luonnonpuisto, jossa on useita vesiputouksia ja järviä sekä erilaisia kasvi- ja eläinlajeja. Vierailijat voivat tutustua vaellusreitteihin, tehdä veneretkiä tai uida kristallinkirkkaissa vesissä.

Kroatia on siis monipuolinen maa, joka tarjoaa ainutlaatuisen matkakokemuksen historiallisine kaupunkeineen, viehättävine saarineen ja koskemattomine luonnonpuistoineen. Matkustajat voivat valita useista eri liikennevälineistä, joilla he voivat liikkua maassa ja tutustua kaikkiin Kroatian tarjoamiin ihmeisiin.

Etsi ja löydä lippuja Kroatia
Etsi majoitusta Kroatia

Matkusta Kroatia Suomesta

None
None
None
None