Miten päästä Portugali?

Olitpa sitten kokenut matkailija tai suunnittelitpa ensimmäistä matkaasi Portugali, on usein hankalaa tietää, millaisia eri liikenneratkaisuja sinulla on käytettävissäsi, jotta pääset tähän maahan ja voit liikkua Portugali.

Vivanoda auttaa sinua löytämään parhaat kuljetusvaihtoehdot Portugali ja helpottaa matkaasi tärkeimpiin kaupunkeihin, kuten Lissabon, Porto, Braga, Funchal, Coimbra, Leiria tai Viseu.

Vivanodan avulla voit vertailla eri liikennevaihtoehtoja matkallesi Portugali, matkustitpa sitten lentokoneella, junalla, bussilla tai kimppakyydeillä. Olemme keränneet kaikki tarvittavat tiedot, joiden avulla voit valita tarpeisiisi ja budjettiisi parhaiten sopivan reitin ja liikennevälineen. Olemme myös listanneet kunkin liikennevälineen tärkeimmät kuljetusyhtiöt, kuten TAP Portugal, Easyjet, Air Berlin, Comboios de Portugal CP, Renfe, Porto Santo Line, Empresa de Navegação Madeirense, Atlanticoline, ALSA, Rede Expressos ja FlixBus, jotta voit helposti varata matkasi.

Junalla Portugali

Junat ovat erittäin kätevä tapa tutustua Portugali, sillä junayhteydet ovat nopeita suurimpien kaupunkien välillä ja sieltä avautuvat upeat panoraamanäkymät. Comboios de Portugal CP ja Renfen suurnopeus- tai alueelliset junat yhdistävät Funchal, Coimbra tai Leiria kaltaiset kaupungit lyhyessä ajassa.

Bussilla Portugali

Bussilla matkustaminen Portugali on erinomainen valinta niille, jotka haluavat tutustua maahan omaan tahtiinsa ja kuluttamatta liikaa rahaa. ALSA, Rede Expressos ja FlixBus-linja-autot yhdistävät kaukaisimmat kaupungit, kuten Viana do Castelo, Guarda tai Torres Vedras, ja tarjoavat ainutlaatuisen ja aidon kokemuksen.

Lennot Portugali

Lentäminen Portugali tarjoaa monenlaisia kohteita, kuten Lissabon, Porto tai Braga. Lentoyhtiöt, kuten TAP Portugal, Easyjet ja Air Berlin, tarjoavat suoria lentoja monista Euroopan kaupungeista, joten voit suunnitella matkasi erittäin joustavasti.

Matkusta Portugali

Matkusta Portugali
Etsi ja löydä lippuja Portugali
Etsi majoitusta Portugali

Tiivis opas matkustamiseen Portugali

Portugali on yhä suositumpi matkailukohde eri puolilta maailmaa tulevien matkailijoiden keskuudessa. Tässä Euroopan länsirannikolla sijaitsevassa pienessä maassa on runsaasti historiaa, kulttuuria, ruokaa ja uskomattomia maisemia. Tässä ovat tärkeimmät nähtävyydet Portugalissa:

Lissabon: Portugalin pääkaupunki on kaupunki täynnä charmia, värejä ja elämää. Lissabonissa on paljon nähtävää, kuten kuuluisa Belémin torni, Pyhän Yrjön linna, Alfaman kaupunginosa ja sen kapeat kadut sekä Place du Commerce ja sen vaikuttava kaari.

Porto: Portugalin toiseksi suurin kaupunki on kuuluisa portviinistään, mutta siellä on myös monia matkailunähtävyyksiä, kuten Clerks' Tower, Dom Luis I -silta, Porton katedraali ja Palácio da Bolsa.

Algarven rannikko: Portugalin etelärannikko on kuuluisa kultaisista hiekkarannoistaan, kristallinkirkkaista vesistään ja vaikuttavista kalliomuodostelmistaan. Algarven rantalomakohteet, kuten Lagos, Albufeira ja Faro, ovat ihanteellisia kohteita uinnin ja vesiurheilun ystäville.

Coimbra: Keski-Portugalissa sijaitseva yliopistokaupunki on yksi maan vanhimmista ja kauneimmista. Siellä sijaitsevat Portugalin vanhin yliopisto, Joanina-kirjasto ja Sé Velhan katedraali.

Sintra: Vain 30 kilometrin päässä Lissabonista sijaitseva Sintra on viehättävä kaupunki, jolla on rikas historiallinen ja kulttuuriperintö. Se on kuuluisa palatseistaan, linnoistaan ja vehreistä puutarhoistaan. Penan palatsi, maurilaislinna ja Sintran kansallispalatsi ovat tärkeitä nähtävyyksiä.

Madeira ja Azorit: Nämä manner-Portugalin edustalla sijaitsevat saaret ovat suosittuja kohteita retkeilijöiden, luonnonystävien ja seikkailunhaluisten keskuudessa. Ne tarjoavat uskomattomia maisemia, vesiputouksia, tulivuoria ja upeita panoraamanäkymiä.

Portugalissa liikkumiseen on useita liikennevaihtoehtoja, kuten junia, busseja, metroja ja raitiovaunuja. Voit myös vuokrata auton tai ottaa taksin, mikä helpottaa liikkumista kaupunkien ja turistikohteiden välillä. Maan sisäisiä lentoja on myös saatavilla niille, jotka haluavat matkustaa nopeasti maan eri alueiden välillä.

Portugali on siis rikas ja monipuolinen matkailukohde, jossa on nähtävyyksiä jokaiseen makuun ja ikään. Matkailijat voivat nauttia Portugalin rikkaasta historiasta ja kulttuurista, maukkaasta keittiöstä, upeista maisemista ja lämpimästä portugalilaisesta vieraanvaraisuudesta.

Etsi ja löydä lippuja Portugali
Etsi majoitusta Portugali

Matkusta Portugali Suomesta

None
None
None
None