Miten päästä Romania?

Olitpa sitten kokenut matkailija tai suunnittelitpa ensimmäistä matkaasi Romania, on usein hankalaa tietää, millaisia eri liikenneratkaisuja sinulla on käytettävissäsi, jotta pääset tähän maahan ja voit liikkua Romania.

Vivanoda auttaa sinua löytämään parhaat kuljetusvaihtoehdot Romania ja helpottaa matkaasi tärkeimpiin kaupunkeihin, kuten Bukarest, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Sibiu tai Constanta.

Vivanodan avulla voit vertailla eri liikennevaihtoehtoja matkallesi Romania, matkustitpa sitten lentokoneella, junalla, bussilla tai kimppakyydeillä. Olemme keränneet kaikki tarvittavat tiedot, joiden avulla voit valita tarpeisiisi ja budjettiisi parhaiten sopivan reitin ja liikennevälineen. Olemme myös listanneet kunkin liikennevälineen tärkeimmät kuljetusyhtiöt, kuten Wizzair, Blue Air, Tarom ja FlixBus, jotta voit helposti varata matkasi.

Bussilla Romania

Bussilla matkustaminen Romania on erinomainen valinta niille, jotka haluavat tutustua maahan omaan tahtiinsa ja kuluttamatta liikaa rahaa. FlixBus-linja-autot yhdistävät kaukaisimmat kaupungit, kuten Constanta, Sibiu tai Iasi, ja tarjoavat ainutlaatuisen ja aidon kokemuksen.

Lennot Romania

Lentäminen Romania tarjoaa monenlaisia kohteita, kuten Bukarest, Cluj-Napoca tai Timisoara. Lentoyhtiöt, kuten Wizzair, Blue Air ja Tarom, tarjoavat suoria lentoja monista Euroopan kaupungeista, joten voit suunnitella matkasi erittäin joustavasti.

Matkusta Romania

Matkusta Romania
Etsi ja löydä lippuja Romania
Etsi majoitusta Romania

Tiivis opas matkustamiseen Romania

Romania on Itä-Euroopan maa, jolla on rikas historia, kaunis luonto ja mielenkiintoinen kulttuuri. Matkailijoille on täällä paljon nähtävää ja löydettävää.

Romanian pääkaupunki Bukarest on arkkitehtonisten tyylien sekoitus, ja siellä sijaitsee maailman suurin hallintorakennus, parlamentin palatsi. Voit myös vierailla kylämuseossa, jossa pääset tutustumaan perinteiseen romanialaiseen maaseutuelämään.

Transilvanian vuoristossa sijaitseva Brasov on toinen suosittu matkakohde Romaniassa. Brasovin vanha kaupunki on viehättävä keskiaikainen kaupunki, jossa on upea musta kirkko. Branin linna, joka tunnetaan myös Draculan linnana, on lähellä Brasovia ja houkuttelee monia vierailijoita.

Tonavan suisto on ainutlaatuinen matkakohde Romaniassa, jossa on villi luonto ja lukuisia eläinlajeja. Täällä voit tehdä lintujen tarkkailuun liittyvän veneretken tai vain rentoutua hiekkarannoilla.

Pohjois-Romanian Maramuresin alue on vuoristoinen alue, jossa on koskemattomia perinteisiä kyliä. Alueen puukirkot kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin ja ovat vierailijoiden ehdoton nähtävyys.

Bucovinan alue on kuuluisa maalatuista luostareistaan, jotka ovat myös Unescon maailmanperintökohteita. Voronetin, Moldovitan ja Sucevitan luostarit sijaitsevat kaikki tällä alueella, ja ne ovat vierailun arvoisia.

Vaelluksen ystäville Karpaattien vuoristo tarjoaa upeita maisemia ja hyvin merkittyjä vaellusreittejä. Fagaras-vuoristo on erityisen suosittu retkeilijöiden keskuudessa, ja siellä sijaitsee Romanian korkein huippu, Moldoveanu-vuori.

Romanian liikennevaihtoehtojen osalta voidaan todeta, että tärkeimmät kaupungit ovat yhteydessä toisiinsa junilla ja busseilla, ja tiettyjen kaupunkien välillä on myös kotimaanlentoja. Myös taksit ovat suosittu vaihtoehto, mutta on tärkeää varmistaa, että valitsemasi taksi on laillinen ja luotettava. Autonvuokrausta on tarjolla myös niille, jotka haluavat tutustua maahan itsenäisesti.

Romania on kiehtova kohde, jossa on paljon nähtävää ja löydettävää. Olitpa kiinnostunut historiasta, luonnosta tai kulttuurista, täällä on jokaiselle jotakin.

Etsi ja löydä lippuja Romania
Etsi majoitusta Romania

Matkusta Romania Suomesta

None
None
None
None