Miten päästä Sveitsi?

Olitpa sitten kokenut matkailija tai suunnittelitpa ensimmäistä matkaasi Sveitsi, on usein hankalaa tietää, millaisia eri liikenneratkaisuja sinulla on käytettävissäsi, jotta pääset tähän maahan ja voit liikkua Sveitsi.

Vivanoda auttaa sinua löytämään parhaat kuljetusvaihtoehdot Sveitsi ja helpottaa matkaasi tärkeimpiin kaupunkeihin, kuten Zürich, Geneve, Basel, Lausanne, Bern tai Lugano.

Vivanodan avulla voit vertailla eri liikennevaihtoehtoja matkallesi Sveitsi, matkustitpa sitten lentokoneella, junalla, bussilla tai kimppakyydeillä. Olemme keränneet kaikki tarvittavat tiedot, joiden avulla voit valita tarpeisiisi ja budjettiisi parhaiten sopivan reitin ja liikennevälineen. Olemme myös listanneet kunkin liikennevälineen tärkeimmät kuljetusyhtiöt, kuten Swiss International Airlines, Air France, Germanwings, TGV Lyria, Deutsche Bahn, ÖBB, FlixBus, ALSA ja Eurolines CH, jotta voit helposti varata matkasi.

Junalla Sveitsi

Junat ovat erittäin kätevä tapa tutustua Sveitsi, sillä junayhteydet ovat nopeita suurimpien kaupunkien välillä ja sieltä avautuvat upeat panoraamanäkymät. TGV Lyria, Deutsche Bahn ja ÖBBn suurnopeus- tai alueelliset junat yhdistävät Lausanne, Bern tai Lugano kaltaiset kaupungit lyhyessä ajassa.

Bussilla Sveitsi

Bussilla matkustaminen Sveitsi on erinomainen valinta niille, jotka haluavat tutustua maahan omaan tahtiinsa ja kuluttamatta liikaa rahaa. FlixBus, ALSA ja Eurolines CH-linja-autot yhdistävät kaukaisimmat kaupungit, kuten Lugano, Bern tai Lausanne, ja tarjoavat ainutlaatuisen ja aidon kokemuksen.

Lennot Sveitsi

Lentäminen Sveitsi tarjoaa monenlaisia kohteita, kuten Zürich, Geneve tai Basel. Lentoyhtiöt, kuten Swiss International Airlines, Air France ja Germanwings, tarjoavat suoria lentoja monista Euroopan kaupungeista, joten voit suunnitella matkasi erittäin joustavasti.

Matkusta Sveitsi Suomesta

Junat, bussit ja lennot Sveitsi - Halvat liput ja hinnat

Matka ja liikenne Sveitsi

Sveitsi: Mitä nähdä ja tehdä?

Sveitsi on kaunis ja monipuolinen maa, joka on kuuluisa majesteettisista vuoristaan, kristallinkirkkaista järvistään, historiallisista kaupungeistaan ja monikielisestä kulttuuristaan. Jos suunnittelet vierailua, tässä on joitakin tärkeimpiä nähtävyyksiä:

Sveitsin Alpit: Sveitsin Alpit ovat maailmankuuluja luonnonkauneudestaan, ja niiden huiput, kuten Matterhorn, Mont Blanc, Jungfrau ja Matterhorn, houkuttelevat vuosittain tuhansia vierailijoita. Voit patikoida, hiihtää, lumilautailla, kiipeillä tai vain nauttia maisemista.

Zürich: Zürich on kosmopoliittinen kaupunki Limmat-joen rannalla. Siellä on monia museoita, taidegallerioita, ylellisiä putiikkeja ja vilkkaita ravintoloita ja baareja. Voit myös vierailla Grossmünsterin katedraalissa ja Fraumünsterin kirkossa, jotka ovat kaksi Zürichin tunnusomaisinta maamerkkiä.

Sveitsiläiset järvet: Sveitsiläiset järvet ovat toinen merkittävä nähtävyys. Genevenjärvi, Zürich-järvi, Bodenjärvi, Luzernin järvi ja Thunjärvi ovat kaikki suosittuja kohteita uintia, vesiurheilua ja risteilyjä varten.

Bern: Bern on Sveitsin pääkaupunki ja kaupunki, jolla on runsaasti historiaa ja kulttuuria. Se on Unescon maailmanperintökohde keskiaikaisen historiallisen keskustansa mukulakivikatujen, koristeellisten suihkulähteiden ja värikkäiden rakennusten vuoksi. Voit myös vierailla Bernin katedraalissa ja liittopalatsissa, jossa sijaitsee Sveitsin hallitus.

Luzern: Luzern on viehättävä kaupunki Luzernin järven rannalla. Se on kuuluisa kappelisillastaan, katetusta puisesta kävelysillasta, joka on koristeltu historiallisilla maalauksilla. Voit myös vierailla Sveitsin kulttuurimuseossa ja Luzernin taidemuseossa.

Chillonin linna: Chillonin linna on keskiaikainen linna Genevenjärven rannalla, lähellä Montreux'ta. Sitä pidetään yhtenä Sveitsin kauneimmista linnoista torneineen, kappeleineen, tyrmineen ja puutarhoineen.

Olympiamuseo: Lausannen olympiamuseo on olympialaisiin ja urheiluun keskittynyt museo. Siellä on interaktiivisia näyttelyitä, historiallisia esineitä, urheilutiloja ja panoraamanäkymä Genevenjärvelle.

Liikenteen osalta Sveitsissä on erinomainen juna-, bussi- ja raitiovaunuverkosto, ja Glacier Expressin ja Bernina Expressin kaltaiset panoraamajunat tarjoavat upeat näkymät Alpeille. Paikalliset lentoyhtiöt, kuten Swiss International Air Lines, tarjoavat lentoja Sveitsin suurimpiin kaupunkeihin, ja matkailijoille on tarjolla myös yhteiskäyttöautopalveluja.

Etsi ja löydä lippuja Sveitsi
Etsi majoitusta Sveitsi

None

None
None
None