Miten päästä Unkari?

Olitpa sitten kokenut matkailija tai suunnittelitpa ensimmäistä matkaasi Unkari, on usein hankalaa tietää, millaisia eri liikenneratkaisuja sinulla on käytettävissäsi, jotta pääset tähän maahan ja voit liikkua Unkari.

Vivanoda auttaa sinua löytämään parhaat kuljetusvaihtoehdot Unkari ja helpottaa matkaasi tärkeimpiin kaupunkeihin, kuten Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs tai Gyor.

Vivanodan avulla voit vertailla eri liikennevaihtoehtoja matkallesi Unkari, matkustitpa sitten lentokoneella, junalla, bussilla tai kimppakyydeillä. Olemme keränneet kaikki tarvittavat tiedot, joiden avulla voit valita tarpeisiisi ja budjettiisi parhaiten sopivan reitin ja liikennevälineen. Olemme myös listanneet kunkin liikennevälineen tärkeimmät kuljetusyhtiöt, kuten Ural Airlines, Wizzair, Air France, ÖBB, Russian Railways, MÁV, LEO Express ja FlixBus, jotta voit helposti varata matkasi.

Junalla Unkari

Junat ovat erittäin kätevä tapa tutustua Unkari, sillä junayhteydet ovat nopeita suurimpien kaupunkien välillä ja sieltä avautuvat upeat panoraamanäkymät. ÖBB, Russian Railways ja MÁVn suurnopeus- tai alueelliset junat yhdistävät Miskolc, Pécs tai Gyor kaltaiset kaupungit lyhyessä ajassa.

Bussilla Unkari

Bussilla matkustaminen Unkari on erinomainen valinta niille, jotka haluavat tutustua maahan omaan tahtiinsa ja kuluttamatta liikaa rahaa. LEO Express ja FlixBus-linja-autot yhdistävät kaukaisimmat kaupungit, kuten Gyor, Pécs tai Miskolc, ja tarjoavat ainutlaatuisen ja aidon kokemuksen.

Lennot Unkari

Lentäminen Unkari tarjoaa monenlaisia kohteita, kuten Budapest, Debrecen tai Szeged. Lentoyhtiöt, kuten Ural Airlines, Wizzair ja Air France, tarjoavat suoria lentoja monista Euroopan kaupungeista, joten voit suunnitella matkasi erittäin joustavasti.

Matkusta Unkari

Matkusta Unkari
Etsi ja löydä lippuja Unkari
Etsi majoitusta Unkari

Tiivis opas matkustamiseen Unkari

Unkari on kiehtova matkakohde, joka tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän kulttuuria, historiaa ja luonnonmaisemia. Jos suunnittelet matkaa tähän maahan, tässä on joitakin tärkeimpiä nähtävyyksiä:

Unkarin pääkaupunki Budapest on epäilemättä matkasi ensimmäinen pysähdyspaikka. Kaupunki on tunnettu lämpökylvyistään, viehättävistä silloistaan, vaikuttavasta arkkitehtuuristaan ja vilkkaasta yöelämästään. Budan linna, Unkarin parlamentti, Sankarien aukio ja Pyhän Tapanin basilika ovat kaikki nähtävyyksiä, jotka on ehdottomasti nähtävä.

Lähde Budapestistä kohti Pécsin kaupunkia Lounais-Unkarissa. Tämä kaupunki on kuuluisa turkkilaisista kylvyistään, roomalaisista jäännöksistä, barokkikirkoistaan ja kiehtovista museoistaan. Pécsin historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde ja vierailun arvoinen.

Balaton-järvi on yksi Euroopan suurimmista makean veden järvistä, ja se on kesäisin suosittu matkakohde luonnonystävien keskuudessa. Voit kävellä rannalla, uida lämpimissä vesissä ja maistella paikallisia kulinaarisia erikoisuuksia. Budapestin lähellä sijaitseva Szentendren kaupunki on myös miellyttävä paikka viettää päivä kesällä. Voit kävellä vanhan kaupungin mukulakivikaduilla, käydä taide- ja kansanperinnemuseoissa ja maistella perinteisiä unkarilaisia leivonnaisia.

Unkari on myös kuuluisa viinitarhoistaan ja herkullisista viineistään. Koillis-Unkarissa sijaitsevalla Tokajin viinialueella tuotetaan korkealaatuisia makeita ja kuivia viinejä. Voit vierailla viinikellareissa ja maistella erilaisia viinejä ympäröivissä viinikylissä.

Mitä tulee Unkarin liikenteeseen, junilla, busseilla ja kotimaanlennoilla pääset liikkumaan ympäri maata. Junat ovat usein kätevä ja edullinen tapa matkustaa Unkarissa, mutta liput kannattaa varata etukäteen. Bussit ovat myös suosittu vaihtoehto, ja ne palvelevat yleensä syrjäisempiä kohteita. Kotimaan lennoista Unkarin kansallinen lentoyhtiö Wizz Air tarjoaa lentoja useisiin Unkarin kaupunkeihin.

Autonvuokraus voi myös olla hyvä vaihtoehto, jos haluat tutustua Unkariin omaan tahtiisi. On kuitenkin tärkeää huomata, että ajaminen Unkarissa voi olla kaoottista, etenkin suurissa kaupungeissa.

Unkarissa on siis monenlaisia nähtävyyksiä Budapestin lämpökylvyistä ja vilkkaasta yöelämästä Pécsin roomalaisiin jäänteisiin, Balaton-järven rannoille ja Tokajin viinitarhoihin. Julkisen liikenteen ja autonvuokrausvaihtoehtojen ansiosta maassa on helppo liikkua ja vierailla tärkeimmissä nähtävyyksissä.

Etsi ja löydä lippuja Unkari
Etsi majoitusta Unkari

Matkusta Unkari Suomesta

None
None
None
None