Miten päästä Itävalta?

Olitpa sitten kokenut matkailija tai suunnittelitpa ensimmäistä matkaasi Itävalta, on usein hankalaa tietää, millaisia eri liikenneratkaisuja sinulla on käytettävissäsi, jotta pääset tähän maahan ja voit liikkua Itävalta.

Vivanoda auttaa sinua löytämään parhaat kuljetusvaihtoehdot Itävalta ja helpottaa matkaasi tärkeimpiin kaupunkeihin, kuten Wien, Innsbruck, Salzburg, Linz, Graz, Sankt Polten tai Wels.

Vivanodan avulla voit vertailla eri liikennevaihtoehtoja matkallesi Itävalta, matkustitpa sitten lentokoneella, junalla, bussilla tai kimppakyydeillä. Olemme keränneet kaikki tarvittavat tiedot, joiden avulla voit valita tarpeisiisi ja budjettiisi parhaiten sopivan reitin ja liikennevälineen. Olemme myös listanneet kunkin liikennevälineen tärkeimmät kuljetusyhtiöt, kuten Air Berlin, Niki Airlines, Austrian Airlines, ÖBB, Deutsche Bahn, MÁV, FlixBus, Hellö ja WestBus, jotta voit helposti varata matkasi.

Junalla Itävalta

Junat ovat erittäin kätevä tapa tutustua Itävalta, sillä junayhteydet ovat nopeita suurimpien kaupunkien välillä ja sieltä avautuvat upeat panoraamanäkymät. ÖBB, Deutsche Bahn ja MÁVn suurnopeus- tai alueelliset junat yhdistävät Linz, Graz tai Sankt Polten kaltaiset kaupungit lyhyessä ajassa.

Bussilla Itävalta

Bussilla matkustaminen Itävalta on erinomainen valinta niille, jotka haluavat tutustua maahan omaan tahtiinsa ja kuluttamatta liikaa rahaa. FlixBus, Hellö ja WestBus-linja-autot yhdistävät kaukaisimmat kaupungit, kuten Klagenfurt am Worthersee, Wels tai Sankt Polten, ja tarjoavat ainutlaatuisen ja aidon kokemuksen.

Lennot Itävalta

Lentäminen Itävalta tarjoaa monenlaisia kohteita, kuten Wien, Innsbruck tai Salzburg. Lentoyhtiöt, kuten Air Berlin, Niki Airlines ja Austrian Airlines, tarjoavat suoria lentoja monista Euroopan kaupungeista, joten voit suunnitella matkasi erittäin joustavasti.

Matkusta Itävalta

Matkusta Itävalta
Etsi ja löydä lippuja Itävalta
Etsi majoitusta Itävalta

Tiivis opas matkustamiseen Itävalta

Itävalta on Keski-Euroopan maa, jolla on rikas kulttuuri- ja taidehistoria, henkeäsalpaavat alppimaisemat, kauniisti säilyneet historialliset kaupungit ja herkullinen keittiö. Jos suunnittelet matkaa Itävaltaan, tässä on muutamia nähtävyyksiä, joita ei kannata jättää väliin.

Wien on Itävallan pääkaupunki ja kaupunki täynnä historiaa ja kulttuuria. Klassisen musiikin ystävien kannattaa vierailla Mozartin talossa, Pyhän Tapanin katedraalissa ja Wienin valtionoopperassa. Kaupunki on kuuluisa myös kahviloistaan, joissa tarjoillaan erilaisia itävaltalaisia leivonnaisia ja wieniläistä kahvia, sekä joulumarkkinoistaan, jotka ovat Euroopan kauneimpia.

Salzburg, Mozartin synnyinpaikka, on toinen historian ja musiikin ystävien pakollinen vierailukohde. Kaupungin historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde, ja siihen kuuluvat Hohensalzburgin linnoitus, Salzburgin katedraali ja Mozartin synnyinkoti. Kesäisin järjestettävät Salzburgin festivaalit houkuttelevat muusikoita ja yleisöä kaikkialta maailmasta.

Itävallan Alpit tarjoavat kauniita maisemia ympäri vuoden. Talvella hiihtokeskukset, kuten St. Anton am Arlberg ja Kitzbühel, houkuttelevat hiihtäjiä kaikkialta maailmasta. Kesällä alue sopii erinomaisesti patikointiin, maastopyöräilyyn ja kiipeilyyn. Vuoristojärvet, kuten Attersee ja Wolfgang, tarjoavat myös vesiaktiviteetteja, kuten uintia ja purjehdusta.

Innsbruckin kaupunki sijaitsee Itävallan Alpeilla ja tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän kaupunkielämää ja luontoa. Vierailijat voivat tehdä ostoksia vanhassa kaupungissa, vierailla keisarillisessa palatsissa ja Hofkirche-kirkossa sekä hiihtää tai patikoida ympäröivillä vuorilla.

Itävallan Alpeilla sijaitseva Hallstattin kylä on kuuluisa viehättävästä viehätyksestään. Kylä on rakennettu Hallstatt-järven rannalle ja sitä ympäröivät vuoret. Vierailijat voivat vierailla suolakaivoksissa, jotka ovat olleet toiminnassa jo pronssikaudelta lähtien, sekä paikallisessa museossa oppiakseen lisää alueen historiasta.

Liikenteen osalta Itävallassa on erinomainen rautatieverkosto, joka yhdistää kaikki suuret kaupungit. Junat ovat mukavia ja täsmällisiä, ja matkakohteiden välillä on helppo matkustaa alueellisilla junilla ja busseilla. Myös takseja ja vuokra-autoja on saatavilla, mutta on suositeltavaa vuokrata auto, jos aiot vierailla maaseudulla.

Olitpa kiinnostunut historiasta, luonnosta tai vain kaupunkielämästä, löydät varmasti jotain, mistä nauttia Itävallassa. Se on maa, joka tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän kulttuuria, historiaa ja kauniita maisemia.

Etsi ja löydä lippuja Itävalta
Etsi majoitusta Itävalta

Matkusta Itävalta Suomesta

None
None
None
None