Miten päästä Puola?

Olitpa sitten kokenut matkailija tai suunnittelitpa ensimmäistä matkaasi Puola, on usein hankalaa tietää, millaisia eri liikenneratkaisuja sinulla on käytettävissäsi, jotta pääset tähän maahan ja voit liikkua Puola.

Vivanoda auttaa sinua löytämään parhaat kuljetusvaihtoehdot Puola ja helpottaa matkaasi tärkeimpiin kaupunkeihin, kuten Varsova, Krakova, Lodz, Wroclaw, Poznan, Gdansk tai Szczecin.

Vivanodan avulla voit vertailla eri liikennevaihtoehtoja matkallesi Puola, matkustitpa sitten lentokoneella, junalla, bussilla tai kimppakyydeillä. Olemme keränneet kaikki tarvittavat tiedot, joiden avulla voit valita tarpeisiisi ja budjettiisi parhaiten sopivan reitin ja liikennevälineen. Olemme myös listanneet kunkin liikennevälineen tärkeimmät kuljetusyhtiöt, kuten Ryanair, EuroLot, Wizzair, Russian Railways, ÖBB, PKP Intercity, Finnlines, Polferries, Unity Line, FlixBus, LEO Express ja IC Bus, jotta voit helposti varata matkasi.

Junalla Puola

Junat ovat erittäin kätevä tapa tutustua Puola, sillä junayhteydet ovat nopeita suurimpien kaupunkien välillä ja sieltä avautuvat upeat panoraamanäkymät. Russian Railways, ÖBB ja PKP Intercityn suurnopeus- tai alueelliset junat yhdistävät Wroclaw, Poznan tai Gdansk kaltaiset kaupungit lyhyessä ajassa.

Bussilla Puola

Bussilla matkustaminen Puola on erinomainen valinta niille, jotka haluavat tutustua maahan omaan tahtiinsa ja kuluttamatta liikaa rahaa. FlixBus, LEO Express ja IC Bus-linja-autot yhdistävät kaukaisimmat kaupungit, kuten Leszno, Pabianice tai Glogow, ja tarjoavat ainutlaatuisen ja aidon kokemuksen.

Lennot Puola

Lentäminen Puola tarjoaa monenlaisia kohteita, kuten Varsova, Krakova tai Lodz. Lentoyhtiöt, kuten Ryanair, EuroLot ja Wizzair, tarjoavat suoria lentoja monista Euroopan kaupungeista, joten voit suunnitella matkasi erittäin joustavasti.

Matkusta Puola Suomesta

Junat, bussit ja lennot Puola - Halvat liput ja hinnat

Matka ja liikenne Puola

Puola: Mitä nähdä ja tehdä?

Jos suunnittelet matkaa Puolaan, olet onnekas. Tämä Itä-Euroopan maa on täynnä kätkettyjä aarteita upeista kaupungeista henkeäsalpaaviin luonnonmaisemiin. Tässä on joitakin tärkeimpiä nähtävyyksiä, joita ei kannata jättää väliin Puolan-matkallasi.

Varsova - Puolan pääkaupunki on vilkas ja jännittävä kaupunki, joka on rakentanut itsensä uudelleen toisen maailmansodan jälkeen. Voit ihailla historiallisia kohteita, kuten Varsovan kuninkaanlinnaa ja vanhaa kaupunkia, jotka molemmat ovat Unescon maailmanperintökohteita, tai vaeltaa keskustan vilkkailla, moderneilla kaduilla.

Krakova - Etelä-Puolassa sijaitseva Krakova on vanha ja viehättävä kaupunki, jolla on rikas historia. Krakovan historiallinen keskusta on myös Unescon maailmanperintökohde. Täällä voit ihailla Kauppatoria, Pyhän Marian basilikaa ja Wawelin linnaa. Krakova on myös erinomainen tukikohta Tatra-vuoristoon tutustumiseen.

Auschwitz-Birkenau - Tämä holokaustin muistomerkki on ehdoton vierailukohde niille, jotka haluavat oppia lisää Puolan ja toisen maailmansodan historiasta. Paikka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Krakovasta, ja sinne pääsee helposti autolla tai bussilla.

Wroclaw - Wroclaw on Puolan neljänneksi suurin kaupunki, ja se sijaitsee maan länsiosassa. Viehättävässä vanhassakaupungissa on lukuisia Oder-joen ylittäviä siltoja ja monia värikkäitä rakennuksia. Älä jätä väliin Wroclawin kauppatoria, joka on yksi Euroopan suurimmista keskiaikaisista aukioista.

Zakopane - Tatra-vuoristossa sijaitseva Zakopane on viehättävä pikkukaupunki, joka houkuttelee talviurheilun harrastajia. Kesällä voit vaeltaa ja kiipeillä. Kaupunki on kuuluisa perinteisestä puuarkkitehtuuristaan ja maalaismaisemasta.

Bieszczadyn kansallispuisto - Kaakkois-Puolassa sijaitseva Bieszczadyn kansallispuisto on vuorten, metsien ja niittyjen muodostama maisema. Täällä voit nauttia patikoimisesta, ratsastuksesta ja villieläinten tarkkailusta. Se on loistava paikka rentoutua ja nauttia luonnosta.

Puola on helppo maa matkustaa. Voit liikkua junalla, bussilla tai autolla. Junat ovat moderneja ja mukavia, ja myös bussit ovat hyvin varusteltuja. Voit myös vuokrata auton ja tutustua maahan kaikessa rauhassa. Jos etsit edullisempaa tapaa matkustaa, yhteiskäyttöautot ovat myös suosittu vaihtoehto Puolassa.

Olitpa kiinnostunut historiasta, luonnosta tai yksinkertaisesti kaupunkielämästä, löydät Puolasta varmasti jotain, mistä nauttia. Krakovan, Gdanskin ja Varsovan kaltaisista historiallisista kaupungeista Tatran tai Białowieżan metsän kaltaisiin kauniisiin luontomaisemiin ja herkullisiin paikallisiin kulinaarisiin erikoisuuksiin Puola tarjoaa ainutlaatuisen matkakokemuksen. Ja koska käytettävissä on monia liikennemuotoja, kuten nykyaikaisia junia ja mukavia busseja, on helppo liikkua ympäri maata ja tutustua kaikkiin sen tarjoamiin ihmeisiin.

Etsi ja löydä lippuja Puola
Etsi majoitusta Puola

None

None
None
None