Oletko matkailija, joka etsii lauttamatkaa? Vivanoda on ihanteellinen apuväline seuraavan matkasi suunnitteluun ja parhaan lauttalipun löytämiseen parhaaseen hintaan.

Valitsemme parhaat lauttaoperaattorit, kuten Viking Line, Tallink-Silja, Eckero Line, Destination Gotland, Stena Line ja Wasaline, ja voit tutustua henkeäsalpaaviin kohteisiin Ruotsissa, Virossa, Saksassa, Gotlannissa, Englannissa, Puolassa, Norjassa ja Tanskassa.

Valitse suosituista lähtösatamista, kuten Helsingistä, Turusta ja Maarianhaminasta, ja lähde purjehtimaan suosittuihin kohteisiin, kuten Tallinnaan, Tukholmaan, Kapelskariin, Uumajaan ja Travemündeen, ja moniin muihin kohteisiin ympäri Eurooppaa. Tutustu ikonisiin lauttareitteihin, kuten Turku-Tukholma, Helsinki-Tallinna, Helsinki-Tukholma, Turku-Maarianhamina, Maarianhamina-Tukholma, Lumparland-Tukholma, Maarianhamina-Kapelskar, Helsinki-Travemünde.

Lauttalippujen haku- ja vertailutyökalumme auttaa sinua löytämään parhaat tarjoukset, kätevimmät aikataulut ja tarpeisiisi sopivat reitit. Varaa lauttalippusi nyt ja valmistaudu unohtumattomaan merielämykseen!

Miksi käyttää Vivanodaa lauttalippujen etsimiseen?

Miksi käyttää Vivanodaa lauttalippujen etsimiseen?

Kuten olet varmasti jo kokenut, lauttalippujen etsiminen voi olla hyvin aikaa vievää.

Vivanodan avulla voit helposti tarkastella ja vertailla kaikkien lauttayhtiöiden tarjouksia yhdellä haulla. Näin saat parhaat hinnat ja säästät aikaa lauttalippua etsiessäsi.

Vivanodalla on laaja valikoima lähes 3 000 laivaa, jotka kattavat koko Euroopan Alankomaista, Belgiasta, Ranskasta, Isosta-Britanniasta, Kreikasta, Italiasta, Espanjasta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Kroatiasta ja Alankomaihin......

Vertaile lauttojen hintoja ja varaa lippusi suoraan verkossa.

Vertaile lauttojen hintoja ja varaa lippusi suoraan verkossa.

Jos haluat helposti saada hinnat ja kaikki haluamasi reitin laivojen aikataulut, syötä lähtö- ja saapumissatama hakulomakkeeseen. Vivanoda etsii sitten kaikki reitillä liikennöivät laivayhtiöt (välilaskujen kanssa tai ilman) ja saa reaaliaikaiset hinnat ja saatavuuden. Valitse vain kiinnostava tarjous ja varaa laivaliput verkossa.

Matkustatko lähtösatamaan junalla tai bussilla? Vivanoda on multimodaalinen vertailuohjelma, jonka avulla voit etsiä alennettuihin hintoihin bussitarjouksia, kimppakyytejä ja junatarjouksia, jotka voit yhdistää lauttalippuusi. Löydät kaikki kuljetustarjoukset yhdeltä alustalta ja säästät arvokasta aikaa.

Euroopan lauttojen hinnat

Halusimme Vivanodassa käynnistää laajan tutkimuksen lauttojen hinnoista Euroopassa, jotta saisimme paremman käsityksen siitä, miten lauttojen hinnat vaihtelevat useiden kriteerien mukaan (kohdemaa, etäisyys, kausiluonteisuus jne.). Siksi analysoimme kymmeniä tuhansia lauttojen hintoja sadoilla Euroopan reiteillä sekä Turkin ja Maghreb-maiden (Marokko, Algeria, Tunisia) lauttoja saadaksemme mahdollisimman kattavan kuvan. On syytä huomata, että tässä tutkimuksessa on otettu huomioon ainoastaan hinta riippumatta laivapalvelun laadusta, henkilökunnan palkkaeroista, maiden välisistä taloudellisista eroista jne.

  • Tunisiaan, Liettuaan, Latviaan, Puolaan ja Ruotsiin suuntautuvien lauttamatkojen hintaindeksi on alhaisin.
  • Sitä vastoin Turkin, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Marokon lauttaliikenteen hintaindeksi on korkein.
  • Kreikan ja Turkin sekä Marokon ja Espanjan väliset yhteydet ovat suhteellisesti Euroopan kalleimpia.
  • Saksan ja Liettuan tai Latvian väliset yhteydet ovat edullisimpia suhteessa matkustettuun etäisyyteen.
  • Mitä lyhyempi matka on, sitä kalliimpi se on.
  • Koko Euroopassa hinnat ovat keskimäärin korkeammat heinäkuusta syyskuuhun. Ne ovat hieman korkeammat myös viikonloppuisin.
Katso kaikki Euroopan lauttojen hintoja koskevan tutkimuksen tulokset.
Euroopan lauttojen hinnat

Lauttayhtiöt

Esittelemme tärkeimmät lauttayhtiöt, jotka tarjoavat lauttapalveluja Suomesta. Kaikki nämä lauttayhtiöt ovat mukana lauttavertailutyökalussamme, joten voit helposti löytää lauttalippusi.

Viking Line
Viking Line
Viking Line on suomalainen lauttayhtiö, joka tarjoaa lauttaliikennettä Itämerellä, erityisesti Suomen, Ruotsin, Viron ja Latvian välillä. Yhtiö tunnetaan moderneista ja ympäristöystävällisistä aluksistaan, joissa on monia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, ravintoloita ja baareja. Yhtiö tarjoaa myös kiertomatkoja Itämerellä.
Tallink Silja
Tallink Silja
Tallink on virolainen lauttayhtiö, joka perustettiin vuonna 1989. Se liikennöi lauttoja Viron, Suomen, Ruotsin, Latvian, Venäjän ja Saksan välillä. Tallinkin laivasto koostuu nykyaikaisista laivoista, joilla on laaja valikoima palveluja, kuten ravintoloita, baareja, kauppoja, kylpylöitä, lasten leikkihuoneita ja elokuvateattereita.
Eckerö Line
Eckerö Line
Eckerö Line on vuonna 1995 perustettu suomalainen lauttayhtiö. Se tarjoaa säännöllisiä yhteyksiä Suomen Helsingin ja Viron Tallinnan välillä sekä huviristeilyjä Helsingin saaristossa. Eckerö Linen laivoilla on laivalla monipuoliset palvelut, kuten ravintoloita, baareja, kauppoja, lasten leikkihuone, sauna ja uima-allas.
Destination Gotland
Destination Gotland
Destination Gotland on ruotsalainen lauttayhtiö, joka on erikoistunut Gotlannin saarelle suuntautuviin palveluihin. Gotlannin saari on suosittu matkakohde viehättävien maisemiensa ja viehättävien keskiaikaisten kaupunkiensa vuoksi. Se liikennöi Nynäshamnin ja Oskarshamnin satamista saaren pääkaupunkiin Visbyyn. Destination Gotland tarjoaa laadukkaita palveluja, ja sen aluksilla on nykyaikaiset tilat.
Wasaline
Wasaline
Wasaline on suomalainen lauttayhtiö, joka liikennöi Suomen ja Ruotsin välillä. Se liikennöi säännöllisesti Vaasan sataman Suomessa ja Uumajan sataman Ruotsissa. Wasalinea arvostetaan mukavuudesta, ystävällisestä palvelusta ja hyvin varustetuista tiloista. Se tarjoaa matkustajille miellyttäviä kokemuksia ja erilaisia ruokailuvaihtoehtoja aluksella.
Scandlines
Scandlines
Scandlines on vuonna 1998 perustettu tanskalainen lauttayhtiö. Se liikennöi lauttoja Tanskan, Saksan ja Ruotsin välillä. Scandlinesin laivasto koostuu nykyaikaisista laivoista, joilla on laaja valikoima palveluja, kuten ravintoloita, baareja, kauppoja, leikkipaikkoja lapsille ja viihtyisiä matkustajien oleskelutiloja. Scandlinesin laivoissa on myös ilmainen Wi-Fi matkustajille.
P&O Ferries
P&O Ferries
P&O Ferries on brittiläinen laivayhtiö, joka tarjoaa useita suoria yhteyksiä Calais'sta Doveriin (kilpailee DFDS Seawaysin kanssa) sekä muita yhteyksiä Alankomaista (Rotterdalin ja Hullin välillä), Belgiasta ja Irlannista Englantiin.
DFDS Seaways
DFDS Seaways
Tanskalainen laivayhtiö DFDS Seaways liikennöi pääasiassa Pohjois-Euroopassa, mutta myös Ranskasta. Se liikennöi reittejä Amsterdam/IJmuiden-Newcastle, Dieppe-Newhaven, Calais-Dover ja Dunkerque-Dover.
Stena Line
Stena Line
Stena Line on ruotsalainen lauttayhtiö, joka liikennöi lukuisia lauttareittejä eri puolilla Eurooppaa, pääasiassa Brittein saarilla, Alankomaissa, Belgiassa, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Norjassa ja Puolassa.
Corsica Ferries
Corsica Ferries
Corsica Ferries on ranskalais-italialainen yhtiö, joka harjoittaa lauttaliikennettä Korsikan, Sardinian ja Italian mantereen (Savona, Piombino ja Livorno) tai Ranskan Rivieran (Nizza ja Toulon) välillä. Corsica Ferriesin aluksiin kuuluvat Mega Smeralda tai Mega Express (5 aluksen sarja).
Brittany Ferries
Brittany Ferries
Brittany Ferries on Roscoffissa sijaitseva bretagnelainen laivayhtiö, joka on merkittävä toimija Ranskan ja Englannin välisessä Englannin kanaalin ylittävässä liikenteessä. Se tarjoaa helpon pääsyn Lontooseen Bretagnesta ja Normandiasta. Pont Aven-, Armorique- ja Cap Finistère -laivoilla sekä kaikilla muilla laivaston laivoilla on kaikki viihteelliset ja ravintolalliset palvelut, joita tarvitset nautinnolliseen ylitykseen.

Jotta saat entistä kattavammat tulokset, Vivanoda-vertailusi lauttareittien verkosto kehittyy jatkuvasti sekä Suomessa että ulkomailla. Tuloksista löydät muiden lauttayhtiöiden, kuten Condor Ferries, Irish Ferries, Algeria Ferries, LD Lines, Minoan Lines, Anek Lines, Hellenic Seaways, Blue Star Ferries, Anek Lines, Hellenic Seaways,...

Tärkeimmät lauttakohteet

Lauttalippujen hakukoneellamme löydät hinnat sadoille lauttaristeilyille Euroopassa ja ympäri maailmaa.

Tässä on luettelo tärkeimmistä kohteista sivustollamme tarjolla olevista yli 3 000 lauttareitistä.

Dublin Rosslare
Tunis
Madeira Funchal
Gdynia
Oslo
Tangier Nador
Tallinna
Hirtshals
Durres

Miksi matkustaa lautalla?

Lähes 400 miljoonaa lauttamatkaa vuodessa ja kaikkialla läsnä olevat meret (Välimeri, Adrianmeri, Egeanmeri, Englannin kanaali...), valtameret ja järvet, jotka muodostavat sen maantieteen, tekevät Euroopasta ihanteellisen paikan matkustaa laivalla.

Vaikka lautta on melko hidas liikenneväline ja vaikka yhä useammat yhtiöt ottavat käyttöön huippunopeita lauttoja vilkkaimmilla reiteillä, jotka voivat puolittaa tai jopa kolminkertaistaa matka-ajan, lautalla on monia etuja:

Millainen on lauttamatka?

Kun olet löytänyt ja varannut lauttalippusi Vivanodan kautta, saat nopeasti vahvistussähköpostin, joka sisältää tärkeimmät tiedot (hinta, matkustajien, ajoneuvojen, polkupyörien tai jalankulkijoiden määrä, laivavarustus: hytti tai makuuistuin jne.). Siinä ilmoitetaan myös kellonaika, jolloin laivayhtiö pyytää sinua ilmoittautumaan lähtösatamassa. Tätä aikaa on ehdottomasti noudatettava, sillä muuten sinulta evätään pääsy laivaan.

Jos matkustat autolla, laivaan nousu on erittäin nopeaa, ja menet suoraan lähtöselvitystiskille, joka on koristeltu yhtiösi väreissä. Jos olet jalankulkija, teet lähtöselvityksen lauttaterminaalissa ja nouset sitten laivaan. Varmista, että sinulla on mukanasi voimassa olevat henkilöllisyystodistukset, passi tai kansallinen henkilökortti, riippuen määränpäästä ja rajasta, jonka olet ylittämässä.

Laivalla ollessasi jokainen voi itse päättää omasta ajastaan: ravintolat herkkusuille, viihde ja esitykset lapsille, elokuvateatteri ja videopelit teini-ikäisille, lukeminen ja lepo vanhemmille..... Lautoilla tarjottavat palvelut pyrkivät vastaamaan kaikkien ikäryhmien ja yksilöiden tarpeisiin.

Merisairauden välttämiseksi useimmat uudemmat laivat on varustettu vakaajilla, jotka vähentävät tunnetta laivan liikkumisesta aallokossa. Mutta niille, jotka ovat herkempiä, ja sääolosuhteista riippuen on suositeltavaa ottaa säännöllisesti raitista ilmaa laivan kannella, istua ikkunan lähellä, jotta voi nähdä horisontin, jotta aivot saavat paremmin koordinoitua tietoa. Voit myös ottaa merisairautta ehkäiseviä lääkkeitä, jotka yleensä saavat sinut uneliaaksi.

Kun matka on ohi, voit nauttia lopullisen määränpääsi rantaviivasta, kun se vähitellen muotoutuu, kunnes saavut satamaan.

Lauttamatkailun ekologiset vaikutukset?

Kaikkien liikennemuotojen ja matkustamisen tavoin lauttamatkat tuottavat kasvihuonekaasuja ja vaikuttavat siten ekologisesti maapalloon. Laivat kuluttavat paljon polttoainetta ja päästävät raskasmetalleja sisältäviä savuja. Mutta kuten kaikilla teollisuudenaloilla, myös laivaliikenteellä on ollut osansa ilmaston lämpenemisen torjunnassa.

Kansainvälisen merenkulkujärjestön käynnistämässä ja Euroopan komission hyväksymässä merten pilaantumista koskevassa yleissopimuksessa (MARPOL) edellytetään, että lautat ja muut kuljetusalukset noudattavat enimmäispäästönormeja. Varustamot ovat ensimmäisinä ottaneet käyttöön puhtaampia ja ympäristöystävällisempiä aluksia.

Esimerkiksi Brittany Ferries on EU:n tukien ansiosta varustanut kaikki aluksensa pesureilla, jotka pesevät ja puhdistavat niiden tuottamat savukaasut. Myös nesteytetyllä maakaasulla (LNG) kulkevista aluksista tulee lähitulevaisuudessa normi.

Kysymyksiä, joita matkustajat usein kysyvät lauttamatkaa suunnitellessaan ja lauttalippua ostaessaan.

Voit löytää halpoja lauttalippujen hintoja varaamalla matkan etukäteen, matkustamalla hiljaisella sesongilla, vertailemalla eri lauttayhtiöiden hintoja Vivanodan kautta tai etsimällä erikoistarjouksia ja kampanjoita.

Voit varata lauttalipun verkossa menemällä Vivanodaan, valitsemalla matkustuspäivän ja -ajan, valitsemalla haluamasi lipputyypin, syöttämällä matkustajan tiedot ja suorittamalla maksun verkossa.

Lautalla tarjottavat palvelut vaihtelevat yhtiöstä ja lauttatyypistä riippuen. Yleensä matkustajille on tarjolla ravintoloita, baareja, kauppoja, rentoutumisalueita, lasten leikkialueita, hyttejä, suihkuja, wc:tä, Wi-Fi-yhteys ja ensiapua.

Kyllä, useimmilla lautoilla on hyttejä matkustajille, jotka haluavat levätä tai matkustaa yksityisesti. Hytit on usein varustettu sängyillä, omilla kylpyhuoneilla ja muilla mukavuuksilla.

Ajoneuvojen kuljettaminen lautalla on usein mahdollista, mutta menettelyt ja kustannukset vaihtelevat yhtiöittäin. On suositeltavaa tarkistaa lauttayhtiön vaatimukset ja hinnat ennen matkan varaamista.

Parhaan lauttayhtiön valitseminen riippuu useista tekijöistä, kuten matkakohteesta, halutusta lauttatyypistä, budjetista ja henkilökohtaisista mieltymyksistä. Eri lauttayhtiöiden tarjouksia ja palveluita kannattaa vertailla Vivanodan avulla ennen päätöksen tekemistä.

Kyllä, usein on mahdollista matkustaa lemmikkieläinten kanssa lautoilla, mutta säännöt ja hinnat vaihtelevat yhtiöittäin. On suositeltavaa tarkistaa lauttayhtiön ehdot ja hinnat ennen matkan varaamista.

Jotkin lauttayhtiöt tarjoavat erikoistarjouksia ryhmille, yleensä vähintään 10 hengen ryhmille. Näihin tarjouksiin voi sisältyä alennuksia lipuista, etuja, kuten ilmaisia aterioita laivalla, tai alennuksia hyttivarauksista. On suositeltavaa ottaa yhteyttä suoraan lauttayhtiöön saadaksesi lisätietoja ryhmille suunnatuista erikoistarjouksista.

Useimmissa lauttasatamissa on lähellä maksullisia pysäköintitiloja matkustajille, jotka haluavat pysäköidä ajoneuvonsa lauttamatkan ajaksi. On suositeltavaa tarkistaa pysäköintimahdollisuudet valitsemassasi satamassa ennen lähtöä.

Lauttasatamaan voi olla kuljetusvaihtoehtoja, kuten julkisen liikenteen vuoroja tai paikallisia takseja. Jotkin lauttayhtiöt tarjoavat myös kuljetuspalveluja määrätyistä laivaan nousupisteistä. On suositeltavaa ottaa yhteyttä lauttayhtiöön tai tarkistaa valitun lauttasataman kuljetusvaihtoehdot ennen lähtöä.

Monet lauttayhtiöt tarjoavat laivalla monenlaista viihdettä, kuten ravintoloita, baareja, kauppoja, lasten leikkipaikkoja, oleskelutiloja ja elokuvateattereita. Viihdevaihtoehdot voivat vaihdella lauttayhtiöstä ja matkan pituudesta riippuen. On suositeltavaa tarkistaa lauttayhtiön viihdevaihtoehdot ennen lipun varaamista.

Monet lauttayhtiöt tarjoavat aluksella Wi-Fi-yhteyden, usein maksua vastaan. Yhteyden laatu voi kuitenkin vaihdella riippuen verkon kattavuudesta ja nopeudesta matkustusalueella. On suositeltavaa tarkistaa lauttayhtiön Wi-Fi-valmiudet ennen lipun varaamista.

Useimmat lauttayhtiöt tarjoavat liikuntarajoitteisille henkilöille tarkoitettuja tiloja ja palveluja, kuten luiskia, hissejä ja esteettömiä käymälöitä. On suositeltavaa, että otat yhteyttä suoraan lauttayhtiöön saadaksesi lisätietoja vammaisten käytettävissä olevista tiloista.

Monet lauttayhtiöt tarjoavat laivalla kauppoja, joista matkustajat voivat ostaa matkamuistoja, ylellisyystavaroita, välipaloja ja juomia. On suositeltavaa tarkistaa lauttayhtiön tarjoamat vaihtoehdot ennen lipun varaamista. On tärkeää huomata, että hinnat laivalla voivat olla korkeammat kuin kaupoissa.

None
None
None
None