Vivanoda on verkkoalusta kansainvälisten junamatkojen suunnitteluun Euroopassa! Olitpa sitten matkaharrastaja tai säännöllinen matkustaja, Vivanoda auttaa sinua järjestämään seuraavan junamatkasi Euroopassa. Junalla matkustaminen ei ole vain kätevä ja mukava tapa liikkua, vaan sen avulla voit myös tutustua uusiin paikkoihin ja saada ainutlaatuisia kokemuksia. Puhumattakaan siitä, että se on yksi ympäristöystävällisimmistä liikennemuodoista!

Eurooppa on täynnä uskomattomia kohteita, joihin pääsee junalla, ja matkan suunnittelussa on paljon huomioitavaa. Siksi olemme keränneet yhteen kaikki tiedot, joita tarvitset seuraavan junamatkasi suunnitteluun Euroopassa. Halusitpa sitten varata junaliput, tutustua Euroopan parhaisiin kohteisiin, oppia lisää suosituimmista junareiteistä tai löytää edullisia matkatarjouksia, olet tullut oikeaan paikkaan.

Yhteistyökumppanien verkoston kautta löydät paljon tietoa, kuten aikatauluja, hintoja tai eri junareittejä Vivanodasta. Meiltä saat myös vinkkejä junamatkustamiseen Euroopassa sekä käytännön tietoa eri rautatieyhtiöistä ja saatavilla olevista junatyypeistä.

Olitpa sitten kokenut matkustaja tai suunnittelet ensimmäistä junamatkaasi Euroopassa, Vivanoda auttaa sinua löytämään kaiken tarvittavan tiedon, jotta saat junamatkastasi kaiken irti. Tutustu sivustoomme ja aloita seuraavan junaseikkailusi suunnittelu Euroopassa nyt!

Tutustu Euroopan junamatkojen ehdoton kohteisiin

Eurooppa tarjoaa laajan valikoiman kohteita, joihin pääsee junalla. Suosituimpia junamatkustajamaita ovat Espanja, Ranska, Italia, Saksa, Sveitsi, Belgia ja Alankomaat. Jokaisessa näistä maista on ainutlaatuinen kulttuuri, herkullinen keittiö ja henkeäsalpaavat maisemat. Etsitpä sitten kosmopoliittisia kaupunkeja, rantoja, vuoria tai historiallisia kohteita, Euroopasta löytyy jokaiselle jotakin. Poikkeuksellisen hyvin kehittyneen rautatieverkoston ansiosta on helppo matkustaa junalla maasta toiseen ja tutustua Euroopan ihmeisiin.

Täältä löydät kaikki maat, joista voit etsiä junalipun tai junamatkan.

Etsi junaliput

Löydä tärkeimmät junakohteet maittain.

Glasgow Lontoo
Zurich Basel
Tukholma
Utrecht Amsterdam
Budapest
Helsinki
Bryssel

Euroopan tärkeimmät junayhtiöt

Tässä on yleiskatsaus Euroopan tärkeimmistä junayhtiöistä: Alankomaiden rautatiet NS, Thalys, Eurostar, SNCF, Deutsche Bahn ja SNCB. Jokaisella näistä yhtiöistä on omat ominaispiirteensä, etunsa ja haittansa. Kun haluat matkustaa junalla Euroopassa, on tärkeää tuntea ne, jotta voit valita sinulle parhaiten sopivan yhtiön. Etsitpä sitten nopeaa matkustamista, kansainvälistä matkustamista tai halpoja lippuja, Vivanodan junamatkasuunnittelija auttaa sinua löytämään ihanteellisen junayhtiön matkallesi Euroopassa.

VR
VR
VR on Suomen kansallinen rautatieyhtiö. Se ylläpitää laajaa rataverkkoa, joka yhdistää maan tärkeimmät kaupungit, kuten Helsingin, Turun, Tampereen ja Rovaniemen. VR tarjoaa erityyppisiä junia, kuten alue-, intercity- ja suurnopeusjunia. Yhtiöllä on keskeinen rooli Suomen henkilöliikenteessä, ja se tarjoaa luotettavia ja mukavia palveluja sekä paikallisille matkustajille että matkailijoille. VR on tunnettu täsmällisyydestään, laadukkaasta palvelustaan ja nykyaikaisista junista, joissa on mukavuuksia, kuten ilmainen Wi-Fi. Valtakunnallisena yhtiönä VR auttaa yhdistämään Suomen eri alueita ja edistämään matkailua Suomessa.
SJ
SJ
SJ on Ruotsin kansallinen rautatieyhtiö. Se liikennöi suurnopeus- ja alueellisia junia koko maassa sekä kansainvälisiä junia Norjaan ja Tanskaan. SJ:n junat ovat nykyaikaisia ja mukavia, ja ne tarjoavat matkustajille miellyttävän matkakokemuksen. Yhtiö tarjoaa myös erikoistarjouksia ja alennettuja hintoja ennakkoon varanneille matkustajille sekä palveluja, kuten junan ateriapalveluja ja ilmaista Wi-Fi:tä. SJ on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen ensiluokkaista palvelua, ja se on kätevä ja luotettava vaihtoehto matkustajille Ruotsissa.
Danske StatsBaner (DSB)
Danske StatsBaner (DSB)
DSB on Tanskan kansallinen rautatieyhtiö. Se tarjoaa alueellista ja alueiden välistä rautatieliikennettä sekä suurnopeusjunia kansainvälisiin kohteisiin. DSB:n junat ovat viihtyisiä ja moderneja, ja niissä on esimerkiksi ilmainen Wi-Fi ja lepotuolit. Yhtiö tarjoaa myös alennettuja lippuja ennakkoon varanneille matkustajille ja matkakortteja säännöllisesti matkustaville.
VY
VY
VY, joka tunnettiin aiemmin nimellä NSB, on Norjan johtava rautatieyhtiö. VY tarjoaa matkustajille mukavan ja sujuvan matkanteon kehittyneen kauko- ja alueellisen junaverkostonsa ansiosta. Junat ovat nykyaikaisia ja varustettu monilla mukavuuksilla, kuten ilmaisella Wi-Fi:llä, pistorasioilla ja mukavilla istuimilla. Lisäksi VY tarjoaa edullisia hintoja etukäteen varatuille matkoille ja alennuskortteja usein matkustaville.
Thalys
Thalys
Thalys on erikoistunut suurnopeusjuniin Ranskan, Belgian, Alankomaiden ja Saksan välillä. Nykyaikaisilla ja mukavilla junilla Thalys tekee matkustamisesta näiden naapurimaiden välillä nopeaa ja helppoa. Yhtiö tarjoaa paitsi laadukkaita junapalveluja myös edullisia hintoja vuodenajasta tai viikosta riippuen.
Eurostar
Eurostar
Eurostar on rautatieyhtiö, joka tarjoaa yhteyksiä Britannian ja Manner-Euroopan, myös Ranskan, Belgian ja Alankomaiden, välillä Kanaalitunnelin kautta. Eurostarin junat ovat moderneja ja mukavia, ja niissä on tilavat istuimet ja ensiluokkaiset tilat. Kilpailukykyisten lippujen lisäksi Eurostar tarjoaa joustavia matkustusvaihtoehtoja ja erilaisia palveluja, jotta junamatkasta tulisi mahdollisimman miellyttävä.
SNCF
SNCF
Société Nationale des Chemins de Fer Français (SNCF) on Ranskan kansallinen rautatieyhtiö. SNCF:llä on modernit ja mukavat junat laajassa verkostossa, ja sen avulla on helppo matkustaa kaikkialla Ranskassa ja naapurimaissa. Yhtiö tarjoaa houkuttelevia hintoja ja kausilippuja tietyin ehdoin sekä joustavia matkustusvaihtoehtoja kaikkien matkustajien tarpeisiin.
Deutsche Bahn
Deutsche Bahn
Deutsche Bahn on Saksan suurin rautatieyhtiö, ja se tarjoaa laajan valikoiman rautatiepalveluja Euroopassa, myös kansainvälisiä matkoja. Yhtiö tunnetaan laajasta rautatieverkostostaan, korkeasta junamukavuudesta ja täsmällisyydestä. Se tarjoaa joustavia hintoja erityyppisten matkustajien tarpeisiin, etsivätpä he sitten halpoja lippuja tai premium-luokan vaihtoehtoja. Kansainväliset matkustajat arvostavat myös Deutsche Bahnin monikielisiä palveluja, jotka helpottavat varaamista ja matkustamista.
SNCB-NMBS
SNCB-NMBS
Société Nationale des Chemins de Fer Belges (SNCB) on Belgian tärkein rautatieyhtiö. Se tarjoaa kattavan rautatiepalvelun säännöllisillä, pikajunilla, suurnopeusjunilla ja kansainvälisillä junilla Euroopan suurimpiin kaupunkeihin. SNCB tunnetaan tehokkaasta ja täsmällisestä rautatieverkostostaan ja sitoutumisestaan ympäristön kestävyyteen. Yhtiö tarjoaa myös joustavia hintoja, jotka on räätälöity sekä satunnaisten että usein matkustavien tarpeisiin.
Trenitalia
Trenitalia
Trenitalia on Italian tärkein rautatieyhtiö, ja se tarjoaa laajan junaverkoston koko maassa. Trenitalia tunnetaan täsmällisyydestään ja palvelun laadusta, ja se tarjoaa erityyppisiä junia, kuten alueellisia, alueiden välisiä ja suurnopeusjunia. Matkustajat arvostavat Trenitalian junien kätevyyttä ja mukavuutta sekä mahdollisuutta tutustua Italian kauniiseen maaseutuun ja liikkua samalla tehokkaasti kaupungista toiseen.
Italo
Italo
Italo on yksityisomistuksessa oleva italialainen rautatieyhtiö, joka on tunnettu korkeatasoisesta palvelustaan ja nykyaikaisista junistaan. Italo tarjoaa tyylikkään tyylinsä ja uusimman tekniikan ansiosta erinomaisen matkakokemuksen. Matkustajat voivat nauttia tilavista istuimista, ilmaisesta Wi-Fi:stä, pistorasioista ja junan ruokailusta. Italo liikennöi Italian suurimpiin kaupunkeihin ja tarjoaa matkustajille hienostuneen vaihtoehdon junamatkoihin.
Renfe
Renfe
Renfe on Espanjan kansallinen rautatieyhtiö, ja se tarjoaa laajan junaverkoston koko maassa. Renfe tarjoaa erityyppisiä palveluja, kuten alueellisia, intercity- ja suurnopeusjunia (AVE). Nykyaikaisilla ja mukavilla junilla Renfe tarjoaa nopeita ja luotettavia matkoja, joiden avulla matkustajat voivat tutustua Espanjan ihmeisiin Madridin ja Barcelonan kaltaisista eloisista kaupungeista kauniisiin rannikko- ja vuoristoalueisiin. Renfe tarjoaa myös joustavia lippuvaihtoehtoja ja houkuttelevia hintoja matkustajien tarpeiden mukaan.
Etsi junaliput

Miksi matkustaa junalla Euroopassa?

Juna voi olla ihanteellinen tapa tutustua eri maihin, ja se tarjoaa uskomattoman kokemuksen matkustaessa ympäri Eurooppaa. Junalla matkustamisen edut ovat moninaiset.

Ensinnäkin junat ovat ympäristöystävällinen, taloudellinen ja tehokas tapa matkustaa. Nykyaikaiset junat on usein varustettu uusimmalla tekniikalla, ja ne tarjoavat mukavan matkan, sillä niissä on tilavat istuimet, suuret ikkunat ja joskus jopa pistorasiat ja Wi-Fi.

Toiseksi junissa voit nauttia kauniista maisemista matkan varrella. Junat kulkevat erilaisten maisemien halki, lumihuippuisista vuorista vehreisiin tasankoihin, ja tarjoavat jatkuvasti upeita maisemia. Panoraamanäkymät maisemiin ja mahdollisuus siirtyä helposti paikasta toiseen tekevät junasta suositun valinnan ainutlaatuista matkakokemusta etsivien matkailijoiden keskuudessa.

Juna tarjoaa myös laajan valikoiman matkakohteita, sillä se liikennöi säännöllisesti moniin kaupunkeihin, myös pienimpiin. Näin matkustajat pääsevät myös vähemmän tunnettuihin kohteisiin. Euroopan suurimmat rautatieyhtiöt tarjoavat nopeita ja säännöllisiä junayhteyksiä ja joustavia lipunmyyntivaihtoehtoja matka-aikojen mukauttamiseksi.

Lyhyesti sanottuna junalla matkustaminen Euroopassa on kokemus, jolla on monia etuja muihin liikennemuotoihin verrattuna. Se on ympäristöystävällinen, mukava, tehokas ja joustava tapa matkustaa, jonka avulla voit tutustua uusiin näköaloihin ja nauttia ainutlaatuisista kokemuksista.

Miten ostan junaliput?

Junalippujen ostaminen saattaa vaikuttaa monimutkaiselta, mutta se on itse asiassa melko yksinkertaista. Matkustajilla on useita vaihtoehtoja junalippujen ostamiseen.

 • Vertaa hintoja ja matkustusvaihtoehtoja

  On tärkeää vertailla hintoja ja matkustusvaihtoehtoja ennen junalipun ostamista. Vivanoda on junalippujen vertailusivusto, joka auttaa sinua löytämään parhaat hinnat matkallesi. Vivanodan avulla voit myös vertailla matka-aikoja, yhteysvaihtoehtoja ja matkustusluokkia, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen.

 • Varaukset verkossa

  Varaaminen verkossa on helpoin ja nopein tapa ostaa junalippuja. Useimmat yhteistyöhömme kuuluvat junayhtiöt tarjoavat mahdollisuuden varata lippuja verkossa verkkosivuiltaan. Kiitos Vivanodan, kun olet tehnyt haun sivustollamme, sinut ohjataan suoraan yhtiön verkkosivustolle, josta voit ostaa lipun muutamassa minuutissa. E-liput lähetetään sähköpostitse, ja ne voi tulostaa tai ladata älypuhelimeen.

 • Junalippujen ostaminen asemalla

  Matkustajat voivat ostaa junalippuja myös suoraan asemalta. Junalipputoimistot ovat yleensä avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Junamyyjät voivat auttaa matkustajia valitsemaan parhaan reitin ja matkustusluokan sekä ostamaan lipun. Tämä lipunmyyntitapa on kuitenkin menettämässä suosiotaan, ja rautatiet ovat poistamassa sitä monilla asemilla verkkomyynnin hyväksi;

 • Junalippujen ostaminen valtuutetuilta jälleenmyyjiltä

  On myös valtuutettuja jälleenmyyjiä, jotka myyvät junalippuja rautateiden puolesta. Nämä jälleenmyyjät voivat olla matkatoimistoja, vaihtopisteitä ja itsenäisiä lipunmyyjiä.

Etsi junaliput

Valitse itsellesi sopiva junatyyppi

Kun suunnittelet junamatkaasi Euroopassa, on tärkeää tietää, minkälaisia eri junatyyppejä on saatavilla, jotta pääset kaupungista toiseen. Tässä on neljä yleisintä junatyyppiä useimmissa Euroopan maissa:

 • Alueelliset junat

  Alueelliset junat ovat paikallisjunia, jotka yhdistävät saman alueen kaupunkeja. Nämä junat ovat yleensä halvempia kuin muuntyyppiset junat, mutta ne voivat kestää kauemmin, koska niissä pysähdytään useammin. Alueelliset junat ovat hyvä vaihtoehto, jos haluat tutustua tiettyyn alueeseen tai jos matkustat pienellä budjetilla.

 • Intercity-junat

  Intercity-junat yhdistävät suuria kaupunkeja ja ovat hieman nopeampia kuin alueelliset junat. Ne tarjoavat myös enemmän mukavuutta, sillä niissä on lepotuolit ja pistorasiat elektronisten laitteiden lataamista varten. Intercity-junat ovat hyvä valinta, jos haluat matkustaa nopeasti mutta kohtuulliseen hintaan.

 • Suurnopeusjunat

  Suurnopeusjunat, kuten TGV Ranskassa ja Shinkansen Japanissa, ovat nopeimpia ja nykyaikaisimpia käytössä olevia junia. Niiden nopeus on jopa 300 km/h, ja niissä on mukavat istuimet ja junapalvelut, kuten välipaloja ja juomia. Suurnopeusjunat ovat usein kalliimpia kuin muunlaiset junat, mutta ne ovat hyvä vaihtoehto, jos haluat matkustaa nopeasti ja mukavasti suurten kaupunkien välillä.

 • Yöjunat

  Yöjunat ovat junia, joiden avulla voit matkustaa nukkuessasi, mikä on kätevää, koska säästät yön hotellissa. Niissä on sängyt ja yksityiset hytit, joten voit levätä matkan aikana. Yöjunia käytetään usein pitkillä matkoilla. Siksi ne ovat erinomainen valinta, jos haluat säästää rahaa majoituksessa ja maksimoida aikasi.

Usein kysytyt kysymykset junamatkan suunnittelusta Euroopassa ja junalippujen varaamisesta.

Junalippu voidaan ostaa usealla eri tavalla: verkossa Vivanodasta ja sen kumppaniverkostosta, henkilökohtaisesti asemalla tai valtuutetuilta myyjiltä. On suositeltavaa varata lippu etukäteen, jotta saat parhaat hinnat.

Kyllä, junalippua on usein mahdollista muuttaa tai peruuttaa, mutta ehdot vaihtelevat rautatieyhtiöstä ja ostamastasi lipputyypistä riippuen. On tärkeää tarkistaa lentoyhtiön säännöt ennen lipun ostamista.

Junahinnat vaihtelevat useiden tekijöiden, kuten matkan pituuden, junatyypin, vuodenajan ja varausajankohdan mukaan. Lapsille, opiskelijoille ja eläkeläisille on usein tarjolla alennuksia. On suositeltavaa vertailla hintoja ja matkustusvaihtoehtoja Vivanodassa ennen varauksen tekemistä.

Etsi Vivanodasta aikatauluja ja saatavilla olevia reittejä, jotka saamme reaaliaikaisesti rautatieyhtiöiltä.

Palvelut junassa vaihtelevat junatyypin ja rautatieyhtiön mukaan. Suurnopeusjunissa on usein mukavat istumapaikat ja ruokailumahdollisuudet, kun taas alueelliset junat saattavat olla mukavuuksiltaan yksinkertaisempia. Myös junassa tarjottava viihde, kuten elokuvat ja musiikki, riippuu rautatieyhtiöstä.

Jos matkustat yöjunalla, on suositeltavaa tarkistaa etukäteen, mitä nukkumismahdollisuuksia on tarjolla, ja pakata mukaan lämpimiä ja mukavia vaatteita. On myös tärkeää tarkistaa, sisältyvätkö ateriat matkalippuusi.

Tämä riippuu rautatieyhtiöstä ja kunkin junan erityissäännöistä. On tärkeää tarkistaa lentoyhtiön säännöt ennen lipun varaamista.

Useimmat rautatieyhtiöt tarjoavat palveluja liikuntarajoitteisille tai erityistarpeita omaaville henkilöille. Suosittelemme, että ilmoitat heille erityistarpeistasi ennen matkaa, jotta he voivat tehdä tarvittavat järjestelyt.

Asemilla saatavilla olevat palvelut ja niiden käyttömahdollisuudet vaihtelevat maittain. Rautatieyhtiöiden verkkosivuilta ja mobiilisovelluksista saat tietoa lähtö- ja pääteasemilla saatavilla olevista palveluista ja niiden käytöstä.

Junayhtiöt tarjoavat usein erikoistarjouksia ja alennuksia junalipuista. Suosittelemme varaamaan matkat etukäteen, jotta saat parhaat hinnat. Junamatkat ruuhka-aikojen ulkopuolella voivat myös olla halvempia. Lopuksi voit vertailla kaikkia hintoja Vivanodan avulla.

Junayhtiöillä on erityiset säännöt polkupyörien ja suurten esineiden kuljettamisesta. On suositeltavaa tarkistaa kunkin rautatieyhtiön säännöt ennen lipun varaamista.

Monilla asemilla on ateriapalveluja, kuten kahviloita ja ravintoloita. Myös junissa voi olla ateriapalveluita junan tyypistä ja matkan pituudesta riippuen.

Rautatieyhtiöiden verkkosivuilta ja mobiilisovelluksista voi saada reaaliaikaista tietoa viivästyksistä ja palveluhäiriöistä.

Monet rautatieyhtiöt tarjoavat junissa maksuttomia tai maksullisia Wi-Fi-palveluja. Joissakin junissa on myös pistorasioita, joten matkustajat voivat työskennellä junamatkalla.

None
None
None
None