Miten päästä Espanja?

Olitpa sitten kokenut matkailija tai suunnittelitpa ensimmäistä matkaasi Espanja, on usein hankalaa tietää, millaisia eri liikenneratkaisuja sinulla on käytettävissäsi, jotta pääset tähän maahan ja voit liikkua Espanja.

Vivanoda auttaa sinua löytämään parhaat kuljetusvaihtoehdot Espanja ja helpottaa matkaasi tärkeimpiin kaupunkeihin, kuten Madrid, Barcelona, Malaga, Alicante, Burgos, Teneriffa tai Bilbao.

Vivanodan avulla voit vertailla eri liikennevaihtoehtoja matkallesi Espanja, matkustitpa sitten lentokoneella, junalla, bussilla tai kimppakyydeillä. Olemme keränneet kaikki tarvittavat tiedot, joiden avulla voit valita tarpeisiisi ja budjettiisi parhaiten sopivan reitin ja liikennevälineen. Olemme myös listanneet kunkin liikennevälineen tärkeimmät kuljetusyhtiöt, kuten Iberia, Ryanair, Air Europa, Renfe, Comboios de Portugal CP, SNCF, Acciona Trasmediterránea, Naviera Armas, Baleària, ALSA, Eurolines ja FlixBus, jotta voit helposti varata matkasi.

Junalla Espanja

Junat ovat erittäin kätevä tapa tutustua Espanja, sillä junayhteydet ovat nopeita suurimpien kaupunkien välillä ja sieltä avautuvat upeat panoraamanäkymät. Renfe, Comboios de Portugal CP ja SNCFn suurnopeus- tai alueelliset junat yhdistävät Alicante, Burgos tai Teneriffa kaltaiset kaupungit lyhyessä ajassa.

Bussilla Espanja

Bussilla matkustaminen Espanja on erinomainen valinta niille, jotka haluavat tutustua maahan omaan tahtiinsa ja kuluttamatta liikaa rahaa. ALSA, Eurolines ja FlixBus-linja-autot yhdistävät kaukaisimmat kaupungit, kuten Badajoz, Algeciras tai Cadiz, ja tarjoavat ainutlaatuisen ja aidon kokemuksen.

Lennot Espanja

Lentäminen Espanja tarjoaa monenlaisia kohteita, kuten Madrid, Barcelona tai Malaga. Lentoyhtiöt, kuten Iberia, Ryanair ja Air Europa, tarjoavat suoria lentoja monista Euroopan kaupungeista, joten voit suunnitella matkasi erittäin joustavasti.

Matkusta Espanja

Matkusta Espanja
Etsi ja löydä lippuja Espanja
Etsi majoitusta Espanja

Tiivis opas matkustamiseen Espanja

Espanja on ehdoton matkakohde auringon, rantojen, kulttuurin ja gastronomian ystäville. Tässä on joitakin tärkeimpiä nähtävyyksiä, jotka kannattaa nähdä Espanjan-matkallasi:

La Sagrada Familia Barcelonassa: Tämä vaikuttava basilika on arkkitehti Antoni Gaudín työtä, ja sitä on rakennettu yli sata vuotta.

Alhambra Granadassa: tämä maurilaisten palatsien ja puutarhojen kokonaisuus on islamilaisen arkkitehtuurin mestariteos ja muslimisen Espanjan symboli.

Prado-museo Madridissa: tässä museossa on vaikuttava kokoelma eurooppalaisia maalauksia, muun muassa Velázquezin, Goyan ja Rubensin teoksia.

Sevillan vanhakaupunki: Sevillan historiallinen kortteli on yksi Euroopan suurimmista, ja se on kuuluisa goottilaisesta katedraalistaan ja kellotornistaan.

La Conchan ranta San Sebastianissa: Tätä hiekkarantaa pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista, ja sen varrella on tapas-baareja ja ravintoloita.

Espanjassa voi liikkua monin tavoin. Suurnopeusjunat ovat nopein ja mukavin tapa matkustaa suurten kaupunkien välillä, ja esimerkiksi kuuluisa AVE-juna yhdistää Madridin ja Barcelonan. Myös bussit ovat edullinen tapa liikkua, ja Alsa- ja Avanza-yhtiöiden kaltaiset yhtiöt tarjoavat säännöllisiä reittejä kaupunkien ja alueiden välillä. Kaupunkien sisäisillä matkoilla metro on usein mukavin liikennemuoto, ja sen verkostot ovat hyvin kehittyneitä Madridin ja Barcelonan kaltaisissa suurkaupungeissa. Voit myös vuokrata auton tutustuaksesi Espanjan maaseutualueisiin, vaikka ajaminen suurkaupungeissa voi olla stressaavaa ja monimutkaista.

Gastronomia on olennainen osa espanjalaista kulttuuria, ja matkailijoiden kannattaa ehdottomasti maistella paikallisia erikoisuuksia, kuten paellaa, tapaksia ja tuoreita mereneläviä. Espanjalaiset viinit ovat myös maailmankuuluja, erityisesti Riojan punaviinit ja Katalonian kuohuviinit.

Etsi ja löydä lippuja Espanja
Etsi majoitusta Espanja

Matkusta Espanja Suomesta

None
None
None
None